Kerstin Lidman, ny ordförande i Pro Patria

Pro Patrias direktion har utsett Kerstin Lidman till ny ordförande efter Marianne af Malmborg.

Vem är Kerstin Lidman?

– Jag är dalkulla, gift sedan många år med Tomas har tre barn och sju barnbarn.
När jag tröttnar på livet i centrala Stockholm tar jag gärna min tillflykt med maken till vårt andra hem i Skillinge på Österlen.
– Jag avslutade min långa yrkeskarriär inom Socialtjänsten för fem år sedan varav de tio sista åren som socialchef i Sollentuna kommun. Sedan dess har jag varit ledamot i Sällskapets direktion. Att efter ett långt liv verkat för barn och ungas bästa känns det fint att ha förmånen att få fortsätta att göra skillnad för dem, nu inom Sällskapet Pro Patrias fina verksamhet. Förutom sociala frågor har jag ett stort intresse för samhällsfrågor vilket innebär att jag även har andra förtroendeuppdrag.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?
– Jag är så glad och stolt över förtroendet att vara ordförande för Sällskapet Pro Patria. Att ta över klubban från Marianne af Malmborgs långa och kompetenta ledning blir inte lätt.

Vad ser du som Pro Patrias viktigaste uppgift?
– 
Sällskapets viktigaste uppgift är att verka utifrån visionen vi har, att alla barn i Sverige ska ha en trygg och harmonisk uppväxt. För mig är det viktigt att våra medel, såväl pengar som medaljer fördelas utifrån den. – Jag ser fram emot att tillsammans med direktionen fortsätta att utveckla verksamheten och kontakterna med föreningar i landet där vi kan bidra till att stödja viktiga ändamål och också nå många barn och ungdomar. – Jag ser även fram emot att ha dra nytta av den oerhörda kompetens som finns bland Sällskapets 268 ledamöter, kanske genom seminarier eller på annat sätt.
Ledamöterna har också en annan viktig uppgift. Det är att föreslå medaljörer genom att hitta eldsjälar som finns i vårt avlånga land.